сряда, 10 февруари 2010 г.

Поклон пред един моден гений. R.I.P. Alexander Mcqueen


"Един извратен моден гений или просто Alexander Mcqueen?"

Така беше озаглавена направената ми преди няколко дни публикация за Alexander Mcqueen... бях решила да я пусна днес вечерта.
За съжаление заглавието е променено и трябва да извести огромната загуба в модните среди, настъпила след смъртта на един уникален дизайнер.


"Самоуби се големият дизайнер Александър Маккуин
11 февруари 2010 / БГНЕС
Британският дизайнер Александър Маккуин беше открит мъртъв, след като се самоубил, съобщава британският таблоид "Дейли Мейл".

40-годишният дизайнер сложи край на живота си само три години след като близката му приятелка Изабела Блоу, която му помогна да стане звезда, също се самоуби и дни след смъртта на майка си Джойс, пише вестник Дейли Мейл. Според вестника, Маккуин се е обесил.

Модните критици предричаха огромен успех на колекцията му пролет-лято 2010, която бе представена през есента. На 9 март Маккуин трябваше да да представи новата си колекция по време на Седмицата на модата в Париж.

Александър Маккуин е роден на 17 март 1969 в Лондон. По време на бурната си кариера, става носител на многобройни призове за мода и един от най-големите любимци на екстравагантните холивудски звезди."

Източник dir.bg

Поклон

Няма коментари:

Публикуване на коментар